mandag 6. februar 2012

Maletabbe!

Etter å ha beundret "Tomines Hjem's" duse fargepallett i lang tid, var fargevalget svært lett da vi skulle lage nytt mottaksområde på kontoret. Det finnes ikke mange Nordsjø forhandlere i Bergensregionen, og da den lokale malerbutikken sverget på at de kunne blande en farge HELT LIK Tomine's "Sanddyne", da slo vi til med en etterligning. Resultatet ble en lett lilla-rosa'ish versjon - helt klart ikke Sanddyne, og milevis fra den delikate grå-brune finishen Tomine har i sin residens.


Gutta på huset er vant til mine rare påfunn, og antok derfor at den lilla-rosa fargen gikk inn i rekken av kreative løsninger. Nesten 10 liter var oppbrukt før en liten fugl (les: min mann!)på forsiktig vis formidlet en viss skepsis i forhold til den ultra-feminine twisten det nye fellesområdet hadde fått. Grrr!Nå er en kollega på vei til Farveglede på Melkeplasen for å skaffe riktig farge som forhåpentligvis ikke er rosa.

En god start på uken! :)

10 kommentarer:

 1. nei.. er det sant?? trenger du fargekoden???
  så kjipt!!!!!!!

  SvarSlett
 2. Hei, så irriterende. Men det er ikke sikkert at det bare er butikkens feil. Jeg har malt med en og samme farve på gangen og på kjøkkenet. I gangen ser det helt hvitt ut, på kjøkkenet ser den grå/beige ut. Kommer helt an på farven i interiøret ellers, og lys fra vinduer.
  mvh
  Lise

  SvarSlett
 3. Å nei, så utrolig kjedelig! Jeg hadde blitt ekstremt gretten, hehe;)
  Får håpe at du får riktig farge nå da.

  SvarSlett
 4. Nordsjø sin maling har de hos Carlsen i Dreggen. Iallefall hadde de Nordsjø da jeg kjøpte maling der for noen måneder siden.

  SvarSlett
 5. Hos Jotun heter akkurat samme fargekode Mørk lin...
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 6. Nei, jeg så feil i sted, den heter Varm Lin. Fantastisk fin farge som vi har både i tv stue og hovedsoverom.

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 7. Farvekoden er S4005-Y50R.
  Den er nydelig!

  SvarSlett
 8. Hei
  Eg prøvde samme farge, Nordsjø- sandyne og samme fargekode som "Tomines hjem", den fargen blei nesten litt sjokolade brun, det kom litt an på kor lyset kom inn. Kjøpte Nordsjø maling hos ein malerforetning (Fosse) i Alvermarka i Knarvik utanfor Bergen. Dei hadde stort utvalg:)
  I mi stova blei fargen nesten brun, så eg måtte bytta farge.
  Solbjørg.

  SvarSlett
 9. Nordsjø- sandyne får du kjøpt hos Carlsen i Dreggen.
  Nydelig :)

  SvarSlett