Her kommer mitt første innlegg som blogger!
En smakfull rett til fredagskosen, den beste dagen i uken.Vi skal på hytten i helgen. Fotoappartet blir med, så jeg også kan vise noe eget i Blogglandia.
400 g lamb shoulder in 3-cm cubes ~ 9 lamb chops ~ 4 lamb fillets ~ 100 g winter carrots coarsely chopped ~ 100 g leeks, sliced in thick rings ~ 100 g diced onions ~ 2 cloves garlic ~ 1 bay leaf ~ 1 sprig rosemary ~ 1 sprig thyme ~ 0.5 litre red wine ~ 0.5 l lamb stock.
Sear the lamb shoulder cubes in a Dutch oven until lightly browned. Add the carrot, leek, onion, bay leaf, rosemary and thyme and sauté with the lamb, deglaze with wine and stock. Bring to the boil, turn the heat to low, and stew, covered, for approx. 2 1/2 hours. Remove the meat from the pan, place in a sieve and rub to drain off the liquid. Reduce this liquid to a gravy, and add salt and pepper to taste. Transfer the meat to the gravy. Sauté chops and fillets for about 3 minutes until pink, and leave to rest in aluminium foil for 5 minutes. Serve with the roasted vegetables and lamb gravy.
PREPARATION: 45 minutes + 2.5 hours stewing time
God helg!
ønskes fra Ane
Så kjekt å lese ditt først innlegg ;)
SvarSlettHåper bloggen nå blir hyppig oppdatert og at vi får se masse flotte bilder fra butikken osv ;)
Og ja, nam , det så kjempegodt ut.
Ha en strålende helg
Klem Linn
Så delikat matrett!Ha en strålende fredag!Klem kathrin
SvarSlett