onsdag 4. august 2010

Skjærgårdskos

En tur med familien med Minisjarke. Rett over fjorden er det lune viker og krabbe-Eldorado.


Melon og Seranoskinke til de voksne + blåbærmuffins til de små + ubegrenset tilgang til blåskjellkåte krabber = en perfekt ettermiddag.


Etter ivrig innsats fra hele familien hadde vi fanget hele 17 krabber av anstendig størrelse. For en tid tilbake fikk jeg en ny kokebok av skjønne Karna, og boken inneholdt nettopp en strandkrabbeoppskrift à la Eivind Hellstøm. I boken beskriver Hellstrøm avliving av disse småkrypene på en nesten makaber måte, jeg kjente jeg fikk vondt langt inn i mitt krabbe-middag-elskende hjerte da jeg leste stjernekokkens prosedyre. Hør bare her:

 • Varm olivenolje i en stor, vid kasserolle til det freser. Ha i krabbene og legg på lokk.
 • Når krabbene er røde knuser du de med en treklubbe eller lignende.
 • Ha deretter i grønnsaker...
Metoden høres ut som den er hentet rett fra den siste Saw filmen, og til og med Herr C var skeptisk til å frese levende krabber. For ikke å snakke om forklaringsproblemet jeg fikk overfor mine 2 små håpefulle.


Tudelu!

2 kommentarer:

 1. Hei Catherine!! Gratulerer med ny båt!Ser ut som dere har hatt en fantastisk tur!! Lurte på om dere har de korg barne stolene på lager?? Gleder meg til flere bilder fra høstkolleksjonen ;)

  SvarSlett
 2. Hei på deg!!! Kjekt å treffe deg - du er en superdriftig dame!! Håper vi får mange turer sammen!! (neste gang blir vi igjen også!!)

  Ha en deilig sommer videre, og nyt bølgesusen!!

  Stor klem...

  SvarSlett