torsdag 24. juni 2010

Markblomster og myggAv og til føles livet som en parodi - kanskje dere noen gang har følt det samme...

I dag var det sommerfest i barnehagen til kidsa og undertegnede hadde selvfølgelig glemt pølseinnlevering kl 08.30. Det er bra at vi har gode naboer som har nødpølser med tilhørende nødlomper til låns. Jeg hadde også påtatt meg kakebaking, en oppgave som på elegant vis ble tilsidesatt mens St. Hans bålet lyste opp sommerkvelden. Jeg er glad vi har pliktoppfyllende Solbrød like i nærheten av kontoret. Hurra for lettvinte løsninger til en hyggelig penge! :)Kjempe hyggelig med så mange mail vedrørende Jerngranulat- stuntet mitt. I dag penslet jeg et "prøve-terrasse-bord" med en herlig Coctail bestående av 1 del jerngranulat, 10 deler vann og en dæsj sølv-pulver-maling ( et godt tips fra en hjelpsom leser..). Jeg kan nesten ikke vente til i morgen med å sjekke resultatet! Ha ha.

Bare så det er sagt så bør ikke Jerngranulat være førstevalget for dem som ønsker et tredekke som skal vare en halv mannsalder. Slik jeg forstår det så gir dette "stoffet" ingen som helst beskyttelse for trevirket - kun en grående tint og en "tørrere" overflate. Herr C forbereder seg på det værste... Kanskje det blir behov for ny terrasse til neste år - IGJEN! Lenge leve forfengeligheten !Pynte parasoller i tidligere innlegg er fra RM. Det samme er også det meste på dagens bilder.

8 kommentarer:

 1. Du burde forsøke ren grønnsåpe. Det gir også den gølvgrå tinten og visstnok også litt beskyttelse. ;)

  SvarSlett
 2. Et lite tips før du bestemmer deg for å bruke jerngranulat for å få grå patia i treverket.

  Du kan også bruke grå terasseolje, smør på et tynt lag og tørk av nesten med en gang. Fargen på treverket blir grå, men allikevel lyser treverket gjennom. Har selv gjort det på terassebordene som er satt opp rundt boblebadet vårt ute. Ikke sikker på om det blir den rette fargen du er ute etter, men verdt et forsøk. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 3. Før du bestemmer deg for å bruke jerngranulat for å få grå patina på trevertket. Kan du prøve gråfarget terasseolje.

  Oljen smøres på treverket og tørkes av nesten med en gang. på den måte får du en grå farge samtidig som treverket lyser igjennom. Jeg har selv gjort et på denne måten på terassenbordene som vi har satt opp rundt bobblebadet ute. Ikke sikker på om det er akkruat den patinaen du er ute etter, men verdt et forsøk å prøve før du bestemmer deg. Hislen Lilli

  SvarSlett
 4. Hm. det ble to nesten identiske kommentarer fra meg denne gang:-) Fikk feilmelding på den første så da må vi jo prøve en gang til:-) Ønsekr deg en flott fredag og endelig helg. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 5. Puhh..ja pølseinnlevering ja. Sånn kan det gå noen ganger. Jeg allierte meg med en venninne/mor da vi skulle på avlutning på skolen jeg sist. Hun ville gjerne bake kanelboller, og jeg tok med kaffe og brus. Kjekt:)

  Ha en kjempefin helg!
  God klem fra Line

  SvarSlett
 6. heisann:)
  skrev tidligere til deg om sølvbeis pulver... har en oppskrift du kan prøve:) tror jernvitrol skal beskytte treverket... har hørt de bruker det på sibirsk lerk..:) 5liter vann, 0,5kg jernvitrol, 2ts herdvis beis sølv. dette tar du på en gang. deretter tar du : 1/3 gjøko panel lakk, 1/3 gjøw fashin 02 hvit, 1/3 vann. dette skal du smøre på 2 ganger.. dette blir kjempe fint på vegger.. vil tro det går på terassen å:):) igjen lykke til:)

  SvarSlett
 7. Hei hei ♥

  Her var inspirasjon å hente!!! Elsker RM selv jeg , ser ut som en superlekker butikk dere har i Bergen :)) Likte utrolig godt RM Children!!! Fytti katta så digg!!

  Ha en fin fin sommer videre ♥

  Klem klem :))

  SvarSlett
 8. Hei, du søte Catherine! Er i grunnen bare en liten tur innom for å ønske deg en deilig sommerferie!

  Solklem fra,
  Anette Willemine

  SvarSlett