fredag 18. juni 2010

En skrekkelig kald opplevelse...


...var det å lande på Flesland natt til søndag. En temperaturforskjell på hele 25 grader gjør vondt helt inn til beinet, noe som eldstegutten, Elias 4 1/2, uttrykte på følgende måte: "Mamma, hvorfor bor vi her..!!??!!" Heldigvis har jeg mange gode svar på akkurat dette spørsmålet...14 late dager i mine foreldre`s hus på den Spanske solkysten var terapi for kropp og sjel. Våre bleke legemer var tørste på sol og pertentlige meg kjørte på med 30 i faktor. Et par halvgode pocketbøker fikk gjennomgå klorvann og fette fingre mens undertegnede fløt rundt på en rosa flytemadrass - selvfølgelig med matchende rosa bikini ;)
Litt shopping og champagne ble det, men mest uforglemmelige øyeblikk med de som betyr mest; storfamilien, alle samlet under ett tak. Uansett, så var jeg ivrig etter å ta tak i MANGE løse tråder når jeg var tilbake på kontoret på mandag. Hverdagen er herlig!


Fredagskvelden skulle i utgangspunktet benyttes til planting av et hav av fullvoksne stauder vi fikk kjørt hjem på gårdsplassen i dag. Et Borettslag vi driver å ruster opp ønsket alt fjernet! Hortensia, Iris og gedigne rosa Peoner er bare noen av plantene som får nytt hjem hos meg. Inntil videre plantes det meste i krukker da hagen vår best kan karakteriseres som en steinrøys. Ting tar tid! Vi plantet faktisk en flott Bøkehekk før vi reiste til Spania som jeg gleder meg til å vise dere. Er man villig til å spandere noen kroner ekstra så får man store planter som gir et umiddelbart godt resultat.Herr C mister nesten nattesøvnen grunnet overnevnte hekk. Dere skjønner; vi Vestlendinger lider under en skrekkelig terror fra Nordavinden, spesielt her ved sjøen blåser det stiv kuling hver dag. Herr C frykter at hekken nå blir "satt tilbake flere uker" (et utsagn som ytres opptil flere ganger i timen - hver gang med en merkbar skjelv i stemmen..). Jeg nikker selvfølgelig medfølende, selv om jeg nok ikke føler den samme skrekken som min mann. Dog syntes jeg det er forbannet at vinden har tatt knekken på 2 av mine fineste Hortensia og 2 krukker med Surfinia, for ikke å snakke om at parasollen på piren i dag blåste rett ned! Sårene på parsaollfoten vil nok følge meg inn i drømmene i natt...
Kjekt å være tilbake her i Blogglandia - jeg håper min manglende tilstedeværelse den siste tiden blir glemt av dere lesere like fort som jeg fortrenger synet av vår vind-forskrekket-bøkehekk!


Klem fra (en litt brun) Catherine!

5 kommentarer:

 1. Hei!

  Kjekt å høre at dere har hatt en fin ferie.

  Denne vinden er jo helt grusom! Jeg som er oppvokst med all slags ruskevær fra min hjemplass(mine foreldres eiendom ble omtalt som huset på prærien i sin tid). Nei, sånnt vær vil vi ikke ha i Bergen! Vi vil ha det vindstille og gjerne masse solskinn!!

  Jeg ønsker deg gode dager.

  Klem Pink Lady

  SvarSlett
 2. Velkommen hjem :) veldig kjekt å ha deg tilbake i blogglandia, jeg gleder meg til flere innlegg fra deg :)

  Klem fra Helene

  SvarSlett
 3. klok sønn du har!! skulle gitt mye for å sitte i sol og varme:))

  ha en fin søndagskveld..

  SvarSlett
 4. Hallaien C...velkommen hjem igjen til kaldere strøk, og vind i fra nord...herlighet planter fikk kjørt seg på lørdag, her var det bare å pørve å beskytte peoner og magnolia trær som plutselig kom rullende rundt hjørnet av huset....sukk...

  Kjekt at du har fått brukt kokebok og koser deg med seilbåt...jeg har med rekved jeg, så plutselig kan det dukke opp en "seilskute" til vet du...tjhiii....

  Ha en fin dag i solskinnet, desverre nok en fin dag som en må tilbringe på kontoret....

  SvarSlett
 5. Hei, og velkommen tilbake :) Det hørtes aledeles nydelig ut med en Spania-tur. Akkurat denne uken er det jo meldt kjempefint vær her, og det skl vi nyte godt av. Men resten av sommeren lever vi i uvisshet. Og blir den like dårlig som i fjor, så stikker vi rett til syden til høsten!! Hehe. Nok er nok liksom:o)
  Men du..lurer på èn ting, servise til RM..jeg er interessert. Men lurer på om det er samme hvitfarge på de tingene som har svart skrift på seg, og på de med bare det runde RM-emblemet? skjønte du hva jeg mente nå ?
  Jeg håper forresten du fortsetter med ukas hagetips. Jeg er i skikkelig hage-modus om dagen, og er som en svamp på alt som har med hage å gjøre;)

  God klem fra Line

  SvarSlett