onsdag 20. januar 2010

Vi planlegger kjøkken...


... fra Studio Kvanum i Bergen. Planleggingen begynte for snart 1 1/2 år siden, men det er først nå at vi nærmer oss tidspunktet for å sette drømmen i bestilling. Kvanum har kjempe dyktige designere som har bistått med verdifull kunnskap i planleggingsprosessen. Nå gjenstår noen små endringer før vi er i mål. Jeg skal få lagt ut plantegning når den er komplett.Vi har ikke blitt helt enig med oss selv med tanke på valg av hvitevarer. Vi vurderer Sub-Zero kjøl med vinskap på grovkjøkkenet men jeg er redd det blir for stort. Mest av alt gleder jeg meg til koketopp som er 90 cm bred og til å få avfallskvern.
Kjøkkenet her på gjesthuset er ikke av det super-store-slaget. Strengt tatt er det såpass lite at hvis Herr C bøyer seg for hente noe i et underskap så risikerer man å pådra seg klemskader i forsøk på å passere! Forskjellen blir derfor stor i forhold til det vi har i vente i ny-huset.Husbyggingen går raskt fremover. I dag har vi hatt hjelp til å prosjektere vannbåren varme i alle gulv og i neste uke kommer "gass-mannen". Trappen er det neste vi bør bestemme oss for - et valg som IKKE er lett. Her trenger jeg masse inspirasjon; så Anette Willemine, jeg venter i spenning på trappeinnlegget ditt!!!


Bilder i dag fra Kvanum side sider.


13 kommentarer:

 1. Hei pådeg , så kjekt med kjøkken,
  Blir nok superfint.
  Dersom du vurderer smes så vet jeg at det er ett UBRUKT og Hvitt tilsalgs på jobben min, feil bestilling,
  bare ett lite tips;)
  Høyre hengslet og superlekkert ,
  selges for 13.000. prisen er egentlig 19.700

  SvarSlett
 2. Superlekre kjøkken du viser !!!
  Gleder meg til å se deres ;)

  Ha en fin dag
  Klem,Kari

  SvarSlett
 3. Ja en slikt kjøkken hadde ikke vært feil. Har nok ikke plass hos meg da. hehe

  SvarSlett
 4. Ja, et slikt kjøkken vil bli hustets smykke, så gleder meg til å se slutt resultatet ;o) Mo9ka

  SvarSlett
 5. Så mange flotte kjøkkenbilder du viser:)
  Lykke til med forberedelsene!! Gleder meg til å se det ferdige resultatet;)
  Klem

  SvarSlett
 6. Så flotte kjøkken du viser. Jeg byttet også til 90 cm ovn når vi pusset opp og skjønner ikke hvordan jeg greide meg uten tidliger.

  Om avfallskvern så er de forbudt å innstallere i de fleste kommuner (selv om de er lettvinte) - se denne linken for Bergen (bare et tips) - https://www.bergen.kommune.no/bk/multimedia/archive/00033/Matavfallskvern_just_33931a.pdf

  SvarSlett
 7. Min datter har avfallskvern og jeg er ingen tilhenger av slik bruk for å bli kvitt matavfall. Ingen miljøbesparelse. Og det oppstår en kvalmende stank fra utslagsvasken som er veldig vanskelig å bli kvitt.Ellers er det nok riktig det som Ingvild sier at det er forbudt i Bergen. Det stod en avisartikkel i BT i fjor om at kommunen ville forby kvernen fordi den var mindre miljøvennlig enn å kvitte seg med matavfall på vanlig måte.
  Bente M.

  SvarSlett
 8. Hei! For en fin blogg du har. Er stadig vekk innom her for å bli inspirert.

  Vet du forresten om dere har flere don`t desturb-skilt igjen i butikken og hva de koster?

  Blir veldig takknemlig for svar.

  Med vennlig hilsen Christine

  SvarSlett
 9. Himmel så heldige som skal få et Kvänum kjøkken.....min store drøm!
  Jeg holder på å spare til kjøkken, og jeg VIL ha kvänum kjøkken! Har også tenkt på avfallskvern jeg også, men kan man få det uansett hvor man bor? Kommer det ikke litt an på om rørene er store nok? Synes jeg har hørt noe om det. Og kan du si noe om prisen på et Kvänum kjøkken? Har hørt det er dyrt.

  Klem Kristine

  SvarSlett
 10. For et fantastisk kjøkken!
  Håper du legger ut bilder når det er ferdig :-)
  Når det gjelder avfallskvern er det nok ulik praksis etter hvor man bor i landet. Hos oss skal det monteres i alle husholdninger innen juli dette året, og alle MÅ ha det.
  Ha en super helg!
  Hilsen Ninni

  SvarSlett
 11. Drømmer om Kvänum jeg også;) Lekkert lekkert lekkert! Men vi ender nok opp med Huseby, vi da...Kan jo få den samme stemningen med det også.

  Jeg lurer på en ting: jeg ser dere frakter møbler - sender dere mindre ting også? Jeg har forelsket meg i Cookie Jar...(+++;))

  Mvh.Mette/LandligEleganse

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder! Er spent på hvordan det blir! Ha en flott helg!:) Heidi

  SvarSlett
 13. har veldig lyst på avfallskvern selv. men det er "ulovlig" i bergen, pga. dårlige rør. om du bor nær sentrum er det hvertfall ikke lurt! kan bli dyrt i lengden og rørene blir ødelagt. anbefaler det hvertfall ikke til noen her jeg jobber.

  SvarSlett