søndag 10. januar 2010

Ny bok!Til jul ønsket jeg meg den nye interiørboken "Interiør - designernes egne hjem". Julenissen mottok tydeligvis ikke brevet mitt denne gangen for boken var verken å finne under treet eller i nissens fete sekk. I går tok jeg derfor saken i egne hender, og gikk til anskaffelse av denne herligheten.Skuffelsen var derfor stor når jeg etter uforskammet kort tid hadde bladd meg gjennom hele boken. Kaffen var ikke blitt kald engang før det hele var over, og helhetsinntrykket av boken ble ganske så middelmådig. Selvfølgelig var det fine bilder - alle pent satt sammen med passende tekst. Fint, men ikke fantastisk - grei lesning, men ikke overstrømmende inspirerende. Noen herligheter var det selvfølgelig, blandt annet noen nydelige barnerom i de vakreste farger hjemme hos interiørdesigner Christine Fikseaunet. Kanskje nissen visste at jeg ville bli litt skuffet og valgte å gå for safe julegaver som Kitchen Aid maskin i stedet... Der var ihvertfall en inner tier!Jeg har maaange interiørbøker og Hennie Interiør boken anskaffet jeg meg straks den ble utgitt. Boken har blitt en verdifull skatt som jeg til stadighet finner nye detaljer i. Jeg anbefaler den på det sterkeste! Jeg har bla. mange Pottery Barn bøker, alle proppfulle av gode løsninger og behagelige fargeskalaer. Inspirerende lesning til en hyggelig pris!Men jeg leser ikke bare interiørbøker. All litteratur pløyes igjennom med varierende begeistring, siste var Dan Brown`s "The lost Symbol" - på engelsk. Furjulstiden var, som dere vet, svært hektisk. Lesestundene var derfor begrenset til noen minutter før leggetid, da med svært tunge øyelokk og noe begrenset hjernekapasitet. Å da skulle fordype seg i Dan Browns detaljrike beskrivelser av historiske fakta og viteskapelige studier PÅ ENGELSK er ikke å anbefale. Herr C spurte til slutt om boken på magisk vis ble lengre -siden jeg tydeligvis ALDRI ble ferdig med den!I høst leste jeg en usedvanlig god krim. Det er ingenting som er så gøy som når man kommer over en ekte triller uten å være forberedt. "Døden ved vann" av Torkil Damhaug var en slik overraskelse, en ekte page turner som jeg kan anbefale på det sterkeste. Tror faktisk at den er på topp 10 listen min!


Nå har jeg date med Harry Hole (I Panserhjertet) før vi skal i bursdagsbesøk til Svigermor.

Gratulerer med dagen, Fru T!!!


8 kommentarer:

 1. Jeg har flere pottery barn bøker selv og er veldig fornøyd med dem. Jeg ønsket meg også Designernes egene hjem i julegave men julenissen ville ikke gi den til meg heller, (det var vel kanskje en mening med det som du sier). Så jeg bestilte den på nettet for 2 dager siden. Men jeg kunne kanskje latt være!? Vi får se hva jeg syntes. Hennie interiør boken er helt klart en innertier!

  SvarSlett
 2. Hennie Interiør boka er som du sier ei fantastisk flott bok. Den blir en ikke lei sånn med det første.
  Ha en herlig dag..

  SvarSlett
 3. Hei Cathrine. Leser i bloggen din at du har endel Pottery Barn bøker ! hvor får man kjøpt disse bøkene ? Ønsker meg så veldig :-)
  Klem fra Vigdis

  SvarSlett
 4. Hejsan! Jag håller helt med dig vad gäller Hennie interiør- den kommer att hålla!! Ha en skön söndagskväll! Kram Alexandra

  SvarSlett
 5. Hei Vigdis!

  Jeg kjøte mine på nettet - tror det var på www.capris.no.
  Foreta et søk og se hva som kommer opp...

  Good luck!

  Catherine

  SvarSlett
 6. Takk for boktips!! Det blir jeg alltid glad for:) Må kjøpe meg Hennie Interiør da, har ikke kommet så langt ennå, men har jo skjønt at det er en fantastisk bok! p.s. Harry Hole er jeg glad i også;)

  Klem
  Anette:)

  SvarSlett
 7. Hei
  Helt utrolig.Jeg har lett etter Riviera Maison butikk i Bergen i årevis.Endelig har den her i Bergen. Yippi!!!Elsker deres produkter.

  Så jeg lurer på akkurat hvor på Exhibition er det? Er det mulighet for å laste store møbler inn i bilen? Eller kommer møbler i flatpakke? Eller er det bestillingsvare og kommer ferdig montert levert hjem til deg?

  Nei,jeg stikker innom imorgen. ;o)

  SvarSlett
 8. Heisann.. Ja, det er desverre varierende med bøker og spesiellt de en har STORE forventninger til. Min erfaring er det samme med filmer... Personlig er det blitt en del lydbøker på meg, fordi da kan jeg "lese" nårsomhelst og hvorsomhelst (med Ipod, eller bærbar CD spiller på øret). Men dette gjelder selvsagt ikke interiørbøker...he,he Mo9ka

  SvarSlett