mandag 7. desember 2009

Miljøvennlig, jeg?


I disse dager er det to saker som man ikke kan unngå å ta del i. Klimatoppmøtet i København startet i dag, og nå skal mektige herrer sette standarden for vår felles fremtid. At Obama er på vei til Norge hvor han skal motta Nobels Fredspris preger nå alle plan i samfunnet. Trikker blir omdirigert og flytrafikk stanses, ja hele Norge holder pusten når verdens mektigste mann besøker verdens rikeste land.Jeg liker Obama godt jeg. Han har denne naturlige sjarmen som vi kvinner lett lar oss sjarmeres av. Derfor kan jeg ikke unngå å bli litt skuffet over at denne gentlemannen nå avlyser det ene arrangementet etter det andre. Jeg tenker på alle de stakkars sjelene som har arbeidet i månedsvis med å lage en hel utstilling til ære for Fredsprisvinneren. For ikke å snakke om alle artistene som flyr (!!!) over alle verdenshav for gjøre kvelden helt spesiell for Obama. Jeg tror ikke Will Smith hadde syntes det var like stas å være konferansier for denne begivenheten om han visste at hovedpersonen var for travel til å delta! Men misforstå meg ikke; jeg har fortsatt sansen! :)Poenget med dette innlegget var egentlig, i ekte klimamøte-ånd, å se litt på egne miljøvaner eller uvaner. Etter at Herr og Fru C i helgen har gått amok med julelysene i ekte "hjelp det er juleferie" stil, har jeg begynt å føle et snev av dårlig samvittighet. Dagens tema på Tabloid var nettopp klimaendringene, og tiltak vi som enkeltpersoner kan gjennomføre for å redusere eget forbruk. Derfor satt jeg meg sporenstreks ned og Googlet "miljøtiltak". Siden som kom opp øverst var senterungdommens 100- miljøtiltak - som da beskriver enkle tiltak som du og jeg kan gjennomføre i hverdagen. Her fikk jeg meg en god latter, bare les følgende tips:

Nr 2: send varme smil!
Fru C: Ja, det er jeg flink til!!

Tips nr 3: Utnytte elektriske spenninger som oppstår i møte mellom mennesker.
Fru C: Hmm, interessant!

Tips nr 4: Bruke slakteavfall til å produsere biodrivstoff - f.eks fra Hed-opp.
Fru C: Jeg vet ikke hva som virker mest avskrekkende; å kjøpe et dyr og slakte det, eller å gjennomgår lang skolengang for å lære om foredlingsprosesser tilknyttet biodieselproduksjon.Tips nr 10: La bilen hvile en dag i uken.
Fru C: Ja, det tror jeg faktisk at vi gjør! Stjerne i boken til oss!

Tips nr 12: Gå tur med hunden i områder hvor det er behov for gjødsling.
Fru C: Gjelder det samme for katteeiere??

Tips nr 24: Klippe plenen med manuell klipper eller bruke beitedyr.
Fru C: Dette skal så absolutt presenteres for Herr C - bare for å nyte reaksjonen!

Tips nr 29: Male huset med selvlysende maling sånn at man slipper å bruke strøm på belysning.
Fru C: Tror jeg har resten av Blogglandia i ryggen når jeg sier pent: "Nei, takk!"

Tips nr 30: en lat katt til å være erstatning for elektriske varmelaken.
Fru C: Jaaa, det gjør jeg allerede! Ny stjerne i margen. Men jeg undrer litt over den ekstra strømmen jeg bruker når jeg må støvsuge opp alle kattehårene... Hmmm.

Tips nr 43: Arrangere el-bil-rally.
Fru C: ....klarer ikke slutte å le...Tips nr 48: Vær romantisk - bruk stearinlys.
Fru C: Flink, flink, flink!

Tips nr 67: Bruk mikrofiberklut på kjøkkenet.
Fru C: Nå henger jeg ikke helt med...

Tips nr 72: Ikke farg håret, den naturlige fargen er den fineste og mest miljøvennlige.
Fru C: Hva med striping da, er det OK...?

Tips nr 81: Beste løsning: slutt å røyk, nest beste: røyk mindre.
Fru C: Enig!

Tips nr 85: Innfør byttering i nabolaget.
Fru C: Kanskje man burde rullere på ektemenn...? ;)Mange gode tips her med andre ord! Nyt mandagskvelden!


4 kommentarer:

 1. Hej du! Kan tänka mig att det är bråda tider nu. Så fint du gjort vid ingångspartiet. Jag planterade precis om mina boxbom för att inte krukorna skulle spricka under vintern. Har du dina i krukor hela året och är de i porslin? Ha en fin dag! kram Alexandra

  SvarSlett
 2. Hei og hopp...Mange tanker .:-) slutter meg til flere :-) Striper er minst like ille.:-) så lenge det ikke er de naturlige GRÅ :-) Plant et tre, jeg er hagefreake og for hvert tre jeg kjøper,som jeg egentlig ikke trenger, sier jeg høyt, det er miljøvennlig...for hvert tre man planter reduserers utslippene med ganske mye faktisk.:-)Men rulering av ektemenn må på sikt være lite miljøvennlig...:-) uansett...morsomt og viktig fundering tross alt.:-)

  SvarSlett
 3. Hehe, mange gode tips her :) Dersom dere hadde beholdt den fargen huset hadde da dere kjøpte, kunne du nesten krysset av for selvlysende hus også ;) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Ha, ha, ja her var det mye å krysse av. Vel, bortsett fra den om byttering på ektemenn. Tør jeg foreslå kildesortering i stedet? Nei, nå gikk jeg visst litt langt. Men, litt kunne jeg tenke å resilkulere hos ham. Ca. 4-5 kg.

  Nå er det loppekøya som står for tur.
  Klem fra Anette Willemine

  SvarSlett