torsdag 31. desember 2009

Julen 2009: Et sammendrag!


Julen kom bardus på i år også. Enn hvor mye man forbereder seg så kommer man aldri helt i mål. Blogging for eksempel, blir gjøremål som ikke lenger kan nåes over i løpet av et døgn.

Men nå er jeg tilbake, utvilt og klar for nye arbeidsoppgaver. Juleferien har vært magisk stille og avslappende - en ro som lader batteriene før den travle hverdagen igjen er over oss.Et par dager før jul kom snøen til Vestlandet. Det lavet ned med hvit juleglede til stor fornøyelse for både voksne og barn. Alt blir så stille, en stillhet som kun blir avbrutt av jublende barnehyl i det snowraiseren suser nedover bakken. Rett etter kommer mor brasende gjennom en snøfonn i en ukontrollert manøver med akebrettet. Ahh, vinteren er herlig!Tradisjonen tro pynter vi juletreet på lille julaften. Småguttene henger opp ALT som finnes i julepyntkassene, det vil si et fullkomment sammensurium med julekuler i alle tenkelige farger, glitter og knust pynt for den saks skyld. Når gutta er fornøyd er det tid for leggetid, og da begynner mor sin jobb med å renske opp i julepyntkaoset.


Årets pynt består av ski and mountain kuler fra Riviera Maison, englevinger, snø av vatt og div pynt fra tidligere år. Jeg ble svært fornøyd med resultatet og gikk til sengs med et lykkelig smil rundt munnen. Kl 03.30 våknet jeg av et brak! Juletreet var tippet overende og et hav av knust glass lå spredt utover stuegulvet. Smilet var nå erstattet med rein, kjær hat - begge kulene mine med RM hus inni var knust sammen med et hav andre kuler. Herr C brukte 20 minutter på å støvsuge opp tragedien før vi igjen gikk til sengs - denne gang med et juletre LIGGENDE i stuen.


Min julaften begynte derfor med repynting av 1 stk juletre! Da vidunderet skulle nytes fra Nichlaes Wing chair´en i hjørnet (med Dan Brown`s "The Lost Symbol") skjedde det utenkelige... Brak! Der dundret juletreet i gulvet! Igjen! Nye 4 kuler gikk i tusen knas og gråten satt plutselig løst. Enden på visa ble å boltre (!!!) juletreet fast i veggen. Treet står heldigvis ennå...Julaften 2009 ble holdt hos oss her på gjesthuset. Kvelden ble nytt sammen med svigerfamilen, og jammen kom nissen og.


Jeg valgte et utradisjonelt jule-bord i år da begivenheten skulle holdes her på gjesthuset. Hvit duk ble byttet ut med røffe rattan spisebrikker fra RM under nye tallerkener med skriften "good food only". Fatene er gedigne og passer dermed perfekt til etegildet som utspant seg her på HH. Jeg brukte hyssing til å tvinne rundt juleserviettene og pyntet med en liten granbust.


Borddekorasjonene besto av granbar med store Canadiske kongler, snø og barkestjerner. Stjernelyktene mine var prikken over I´en og skapte en helt spesiell stemning. Det enkle er ofte det beste! :)


Romjulen har blitt tilbrakt på fjellet sammen med våre gode naboer. Myrkdalen er bare 2 timers kjøring fra Bergen og tilbyr et kjempe bra alpinanlegg. Eldstegutten hadde fått slalåmski til jul som nå skulle prøves ut for første gang. Minsten lånte seg noen ski og hele Familien C var å finne i slalåmbakken.Vi har lenge hatt lyst å kjøpe hytte på fjellet. Etter disse flotte dagene har drømmen blitt enda sterkere, og vi vurderer nå å slå til på en tomt øverst i Fjellandsbyen. Vi får se om drømmen blir til virkelighet...I går fikk vi et uvanlig besøk her på HH. Utenfor vinduet så vi 2 svaner som svømte fredelig inn i viken vår. Svanene var ikke redd og ungene fik lov til å mate dem ganske så nært. Verdifulle øyeblikk!Nyttårsaften 2009 skal feires med barna. Guttaboys har fått velge seg ut kostymer selv og om få timer bærer det ut på julebukktokt! Nyttårsmiddag får vi servért hos en annen god nabo før vi skal på nyttårsfest hos en tredje nabo. Vi gleder oss!Da gjenstår det bare å ønske
GODT NYTTÅR
til alle dere skjønne lesere - vi blogges i 2010!


12 kommentarer:

 1. Vil få ønske deg og dine et riktig Godt Nytt År !!
  Jeg gleder meg til å følge deg videre :)

  Nyttårsklem fra Kari

  SvarSlett
 2. Søte Catherine!

  Ønsker deg et riktig godt nytt år fylt med mye glede, superkrefter, 30 timers døgn, hushjelp og kokk.
  Takk for søte kommentarer fra deg denne høsten. Setter stor pris på det! Gleder meg til å holde bloggekontakten vedlike i 2010!

  Stor klem fra
  Anette Willemine

  SvarSlett
 3. Så mange fine bilder.:-) Fint hos deg.:-) Takk for det gamle.:-) Klem Gry

  SvarSlett
 4. Godt nytt år ønsker jeg deg og din familie,Cathrine:)Takk for det gamle,og alle våre hyggelige samtaler i 2009 og den flotte kvelden "på taket":)Lykke til med butikken i 2010, og ha en fin feiring i kveld!
  Nyttårs klem fra Linda

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Hei.. Endelig et innlegg fra deg igjen:)
  Farmor/farfar har hatt hytte i Myrkdalen i 100 år men(desverre)overtok min onkel den da farfar døde.. Et fantastisk sted, hvor det alltid er sne og ikke så langt å kjøre til mao perfekt. Minnes laaaaange skiturer på vikafjellet og fisking på sommeren!

  Nydelige bilder du viser, kjipt med juletreet men bra det gikk seg til!

  Gleder meg til å følge deg videre i 2010!

  God klem fra Tonje♥

  SvarSlett
 7. Godt Nytt Aar!
  Takk for alt du delte med oss i det gamle!
  Klem frå Elin!
  ♥ ♥ ♥

  SvarSlett
 8. Godt nytt år til deg også!
  Har vært artig å følge deg i året som gikk og jeg ser frem til å følge deg i året vi har foran oss!
  Klem, Lene

  SvarSlett
 9. Glad i RM som jeg er syns jeg gjestehuset var helt nydelig pyntet!!Veldig synd med juletreet....det er sånn man kan grine av ja!

  Ønsker deg et godt nytt år;)

  SvarSlett
 10. Så koselige bilder og nydelig pyntet hus og bord! Skjønner godt at du var fortvilet over at julekulene dine knuste:( De var virkelig flotte!
  Jeg har helt forelsket meg i de stjerne lyktene fra RM! Gleder meg til vi skal til Bergen en gang på nyåret, da blir det helt klart innom hos dere å bruke litt peng;)

  Ønsker deg et riktig godt nyttår:)

  Klemmer

  SvarSlett
 11. Hejsan! Gott nytt år till dig! Säg jättegärna till när ni får in de där vackra stjärnlyktorna igen för jag vill sååå gärna ha dem. Ska till Bergen i vår och då ska jag absolut besöka din butik. Trevlig kväll! Kram Alexandra

  SvarSlett
 12. Underbara bilder! Önskar dig ett riktigt fint 2010! Kram / Jackie

  SvarSlett