søndag 4. oktober 2009

En rotte på tur!


Familien C trosset værgudene og la ut på søndagstur i dag. Våre to små håpefulle går fort lei hvis de må spasere, vi pleier derfor å ta med sykler for å holde motivasjonen oppe.Jeg syntes det er veldig morsomt å beskue alle de andre Bergenserne som har lagt ut på vandring. Streng-mann-med-hansker er en klassiker. Han syntes det er irriterende å måtte dele trange turstier med oss trege småbarnsfamilier. I det han må snirkle seg forbi mine vinglende sykkelbarn rister Herr streng-mann oppgitt på hodet mens han med hoven mine overser mitt forsøk på et vennlig nikk. Kanskje Herr streng-mann har en super-streng-kone som drar frem lærpisken om han kommer for sent hjem til fårikål middag. Eller enda verre; kanskje Herr-streng-mann har en super-snill-kone som fortvilet strever med å få ferdig fårikål middag før hennes bedre halvdel er tilbake fra søndagsmarsjen.


Emmeline skrev for litt siden om spretne damer i spinkelbeinbukser. Jeg talte 9 (!) av denne sorten på vår tur i dag - alle med stram hestehale for å matche de stramme buksene.

Par i 50-årene er det mange av. De har som regel masse tid til å se på naturen, nikke og smile til forbipasserende og svare på en nyskjerrig 2-årings mange spørsmål. Minstemann lurte på hvorfor de hadde med seg en "åtte". "Åtte?" sa den hyggelige damen med litt forundring i stemmen. "Ja, åtte" sa minsten bestemt. "Kremt," sa jeg fra sidelinjen - "han mener ROTTE..."

Snilt-par-i-50-årene hadde med seg en pyntehund av det pitte lille slaget, som fra minstemanns synspunkt så absolutt lignet på en rotte! De tok det heldigvis på en pen måte. Værre var det nok med pyntehunden - han ville overhodet ikke at denne snørrungen skulle få klappe hans rottepels!


Jeg har registrert at det er svært mye rognebær i år. Gammel overtro sier at hvis det er mye rognebær vil vi få en mild vinter. Grunnen til dette skal være at Rognen kun kan bære en tung bør én gang, dvs. at det vil falle lite snø det året. Samtidig har jeg hørt det motsatte; at mye Rognebær er et tegn på en hard vinter. Mye Rognebær gir småfugler en ekstra matkilde gjennom en tung vinter med mye snø.

Jeg vet ikke om det er noe sannhet i verken det ene eller andre. Kanskje dere er klokere enn meg?Med på turen hadde vi sjokolademelk og muffins á la Fru I. (RM butikksjef, for de som ikke husker). Kjempegode og raske og lage:

1 pose muffinsmiks
Eplebiter med sukker og kanel
Mandler på toppen

Perfekt turmat!Ha en fin uke alle sammen!

4 kommentarer:

 1. Haha! Ja, vi har også hatt en mulighet til å studere mange ulike typer på tur i dag:) Vi møtte en venninne av meg med familien. Hun snakket litt med barna og det ble snakk om hvor gamle de var osv, og hun sa at hun var eldre enn meg. Da smeller det fra Fabian (4-åringen):"Du er tjukkere enn mamma også!" Hjelp! Hun tok det heldigvis fint:)

  Ha en fortsatt fin kveld!
  Klem, Lene

  SvarSlett
 2. Hehe :) Stakkars lille pyntehunden!! Han er en morsom luring han der småen din!! Fått lokalet ditt nå?

  SvarSlett
 3. Herlige turbilder!! Ser ut som dere koste dere:)

  Ha en fin, ny uke!

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 4. GODT å ta vare på familien og ta fri til turer... spesielt når værer tilater det! Det har ikke vært for mye flott vær i Bergen i det siste, det er sikkert og vist... Koselige bilder ;o) Mo9ka

  SvarSlett