fredag 28. august 2009

HH Beach!

I går fikk vi Bergensere endelig se solen igjen. Etter mange reinværsdager føler man seg helt uforberedt på solskinn og sommertemperatur. Krampeaktig nyting kaller jeg det - eller som min mann pleier å si: "Vi må skyndte oss å nyte!"

Bildene er tatt på kaien hos meg, og her ser vi "Spinx´en" som koser seg i solskinnet.

Blomstene mine har tatt skade av ruskeværet og henger sørgelig med hodet. Sittegruppen kjøpte jeg for en hyggelig penge på Plantasjen. Teppe og stripe-puter fra KID.


Også denne benken har jeg kjøpt på Plantasjen, puter fra Linum.

Årets prosjekt besto i å ferdigstille piren som tidligere hadde grusdekke . Vi har lagt granittplater fra Evjen Granitt (Troms fylke) som dekke, forøvrig den samme som benyttes på perrongene på Bybane-prosjektet. Som ramme har vi brukt indisk plate-kantstein som veier ca 170 kg stykke! Du kan tro det var komiske øyeblikk da jeg og Mr.C skulle flytte på disse steinene kun ved hjelp av et spitt og en sekketralle!


Jeg gråt da vi la ned siste granitthelle ytterst i venstre hjørne. Hver helle veier ca 70 kg, og jeg skal love dere jeg var HELT UTSLITT etter å ha bært 24 av disse de 30 meterene ut på piren. "Dette blir det muskler av, elskling!" kommenterte min mann, "I morgen skal vi sette brostein!"


Resultatet er jeg uansett svært stolt av, og jeg har nytt hver sommerkveld her ute med et glass hvitvin og en god bok. Stakk innom Åhlens forleden dag og plukket med meg disse putene. Lykten er kjøpt hos Slettvoll i Bergen.

Sommerprosjekt nr. 2 har bestått i å tilføre ny skjellsand til "HH Beach". En dag jeg kom hjem fra jobben hadde husbonden organisert et lastebillass, et fjell, med 20(!!!) tonn skjellsand. Jeg fikk hakeslepp, og Mr.C måtte til og med innrømme at dette var litt mer enn det han hadde tenkt seg!

220 trillebor lass senere kan jeg garantere dere at uttrykket "lei" nådde uante høyder. Banneord, som definitivt hadde fått en hardbarka sjømann til å rødme, kom som perler på en snor i det siste lass ble veltet ut i sjøen. Jeg hadde kun fokus på all NYTELSEN sandstranden skulle gi familien i den forestående sommeren. Når jeg ser tilbake har jeg da benyttet denne NYTELSEN kun 3 ganger denne sesongen, og nåde høststormen om den stjeler skjellsanden min før jeg har fått full uttelling for strevet!

Familien tok en liten tur med båten i går ettermiddag også. Her sitter guttaboys spent og venter før vi "kaster loss". Minstemann har konsekvent problemer med å sitte i ro, og dette byr alltid på visse utfordringer i jollen vår. Vi har måttet true med at Politi-båten kommer og henter de barna som ikke sitter i ro i båten - etter dette har "Makken" roet seg litt.

Husk at jeg trekker vinnerne av Riviera Maison goodiebags på søndag! Alle som legger inn kommentarer er selvfølgelig også med i trekningen. :)

Nå har Mr. C laget Lasagne (svært stolt...) - jeg gleder meg!

18 kommentarer:

 1. For et utrolig flott uteområde dere har! Jeg er helt satt ut! :) Klem Pink Lady

  SvarSlett
 2. WOW, Catherine alt du gjør er UTROLIG..! Det er jo blitt aldeles nydelig hos dere *svimer av*... Gleder meg sånn til å komme på besøk til høsten. Jeg og Anett må planlegge tur. Nydelige guttene, sitter jo som engler. Gi de en laaang kos fra oss....
  Mange klemmer fra Anki og Tuva
  Ringer deg en dag, endelig ferdig meg pakkingen. Reiser over fjellet i morgen tidlig. SMASK til deg wonderwoman!

  SvarSlett
 3. Vilket flott ställe! Platsen i sig är ju underbar och det ni gjort med den verkligen praktfullt. Kul att se bilder!! Ha en fin dag! Kram Alexandra

  SvarSlett
 4. For et fantastisk flott uteområde dere har.. og den utsikten da..O=)
  Men jammn har dere slitt for det...masse hardt og tung arbeid ligger bak dere... så dere må bare nyte det...
  ha en fin helg..
  Kerstin

  SvarSlett
 5. Å hei og hopp hvilken plass dere bor på, helt i sjøkanten - er det mulig. Jeg er stum av beundring, dette var virkelig flott! Så flott dere har fått det til, lekre detaljer og superfine møbler og nips og naps. Jeg liker!:)

  SvarSlett
 6. Utrolig fint uteområde dere har. Blir helt slått ut. Kan se at du har sansen for dette. Flotte bilder.Me like...

  SvarSlett
 7. Heisann!
  For en utrolig flott blog du har!! Fant deg tilfeldigvis nå, og jeg kommer garantert igjen!!!

  For et nyyyyydelig uteområde dere har - tusen takk for titten!

  Ønsker deg og dine en super helg!
  Klem fra Livy

  SvarSlett
 8. Heisann!
  for en fantastisk lekker blogg du har laget!!!
  Oppdaget deg i dag,og gleder meg til å se mere i fremtiden;)
  Både fra ditt hjem og den fremtidige butikken.
  Lykke til med butikken! sikker på det blir en suksess,ut fra det jeg ser på bloggen din;)Feinsmecker;)
  håper du finner de rette til å servere RM til
  folket i Bergen;)
  God helg!
  Mvh Vera

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. For et fantastisk sted dere har! Trappen ned til sjøen..bryggen..Alt var knall fint!! Må være supert der på fin værs dager:) Huff ikke mye å skryte av i dag...:(
  Kjempe spennende med ny butikk!!
  Gleder meg til å ta turen dit;)

  God helg:)

  SvarSlett
 11. Fy søren så fint du har det:o) Sånn skulle jeg også likt å ha det ute..

  Du har det også utrolig fint inne har jeg sett. Jeg håper det kommer flere bilder fra inne etterhvert.

  Fortsatt god helg.

  Klem

  SvarSlett
 12. Jøss eg bøyer meg i støvet (skjellsanden) for en arbeidsinnsats.... Eg har ikkje blogg men det er kjempespennende med alle flotte interiørbloggane... Eg ha lagt din blogg til som favoritt og kjem til å planlegga bergenstur i beg. av november....!!! Så kjekt endekig en RM-butikk i Norge...Hurra for deg;) Hadde eg budd i Bergen hadde eg definitivt søkt på jobb hos deg <3 men bur ca 3,5 time frå Bergen... Hmm her blir det nedtelling til November....
  klem Tanja

  SvarSlett
 13. Sukk, for et fantastisk og vakkert sted dere har!! Kan tenke meg dere har jobbet hardt- og mye for å få det slik, men nå i ettertid er det vel verdt det?!! Virkelig vakkert.. Og man kan se at interiør er noe du/dere har peiling på!: )

  Vi har også deilig vær om dagen. Sol, blå himmel og rundt 20 grader, men alikevel er det høst i lufta.. Man får nyte de siste sommerdagene, om bare 2 dager er vi i september!

  Ha en fin søndagskveld, jeg skal straks på bursdagsfest nr. 3 denne helgen!! Klem Frk T

  SvarSlett
 14. Jag hittade precis till din blogg och jag måste säga att den är riktigt fin. Gud vad fin uteplats med Adirondacks stolar och marin stil :)

  Riviera Maison är en av mina absoluta favoritbutiker (som vi tyvärr helt saknar i Sverige) så det är verkligen jättekul att du ska öppna en butik i vårt kära grannland. Kommer ni att ha leverans även till Sverige? Hoppas, hoppas, hoppas...

  SvarSlett
 15. For en plass dere har !!!!
  Noe som jeg bare drømmer om ;) Skikkelig lekkert og flott...

  Klem,Kari

  SvarSlett
 16. Så fantastisk lekkert, alt var like fint...fra brygge, møbler, pir, trapp, sandstrand og møbler...Dette var lekkert!!! Kom hjem til meg og begynn nå, siden du er ferdig her...OK?!

  Ikke...merkelig! Hi,hi...kjempe lekkert var det iallefall!

  SvarSlett
 17. Vet du hva?

  Jeg kommer til å drømme om disse bildene i natt. Noe så vakkert og pent?!?! Hvordan har du klart det? Helt utrolig. Det er bare å sette et kryss i taket for deg, du er en ENER!

  SvarSlett
 18. Så lekker blogg og flotte bilder:) Her kommer jeg innom igjen:) Ha en fin kveld. Hilsen Lise

  SvarSlett