Min eldste sønn fylte 4 år i dag, og i den forbindelse har vi hatt både barne- og voksenbesøk på en og samme dag! 38 (! - hva tenkte jeg på..?) personer som vi er glade i har vært innom og feiret sammen med oss, og summa sumarum har hele dagen gått som smurt!
Langbord var dekket og vimpler hengt opp. Men klarte jeg å ta fine bilder av det hele - NEI - da var jeg nok opptatt med helt andre ting, så som å administrere 11 stk 4- åringer i sukkerrus. Puh, 1 time til å støvsuge kakesmuler og nonstop før familien rullet inn. Jeg unnet meg hele 5 minutter til å grine over hvordan mine hvite "Nils" er blitt tilgriset med sjokolade og det som værre er. Koking neste...:)
Natt til lørdag gikk med til baking. Stolt er jeg over resultatet, og alle i besøket erklærte unisont at kaken så absolutt liknet er pirat. Etter mang en kakefiasko var altså kake-bake-gudene med meg denne gangen!
Uansett: jeg benyttet følgende oppskrift:
- 250 g hvetemel
- 1 ts natron
- en klype salt
- 4,5 dl sterk kaffe
- 0,5 dl amerikansk whisky (den hadde stått i skapet leeenge. Pytt, pytt!)
- 150 g mørk sjokolade
- 250 g smør
- 500 g sukker
- 2 egg, lett pisket
- 1 ts vaniljesukker
Sikt sammen mel, natron og salt i en bolle. Varm opp kaffe, whisky, sjokolade og smør i vannbad over så vidt kokende vann. Rør til smør og sjokolade er smeltet og blandingen er jevn. Ta bollen opp av vannet og rør inn sukkeret. La blandingen avkjøles i 3-5 minutter før melet røres inn. Tilsett egg og vaniljesukker og rør til du har en glatt røre."
Kaken er toppet med smørkrem tilsatt geléfarger og sjokoladesmørkrem. Oppskrift er som følger:
- 100 g margarin (evt. halvparten meierismør)
- 300 g siktet melis
- 1,5 ts vaniljesukker
- 3 ss melk eller annen væske (kokosmelk, fløte, fruktjuice etc.)
Til sjokoladesmørkrem tilsettes dessuten:
- 1,5 ss kakao
- 3 ss kaffe
Jeg laget opp en stor porsjon "grunndeig" ( ca 400 g margarin) som jeg tilførte farge etter behov.
Det tok noe tid men resultatet ble både velsmakende og estetisk bra. Frister til gjentakelse!
En stor takk til Teje i Bakeshop for oppmuntrende ord og god service. Denne kaken hadde ikke blitt til uten deg!
Ser ut til at du har hatt litt av en dag! Ønsker deg en litt mer avslappende søndag enn lørdag:) Det var i alle fall det jeg hadde trengt etter å ha hatt 38 store og små i hus! Pink Lady
SvarSlettHei vennen.....takk for noen supre timer med høyt tempo og glade barn! Emma storkoste seg og var høy på sukker og vill i nikkersen helt til 22.30 i går kveld, så den whiskyen kan ikkje ha vært mye gammel, hehe! Gjestehuset er bare nydelig. Snakkes en dag, satser på sol så vi kan fiske krabber! Klem Anette & Emma
SvarSlettWow, for ei fin kake! Imponerande :-)
SvarSlettSå flink du er å bake! Tenker den gjorde inntrykk på de små! ( og store også, for den del;) Det er jo så gøy å lage til besøk! Kjenner jeg svetter bare ved tanken på å få 38 personer innom dørene! Bra jobbet, da!!
SvarSlettHa en fin søndag:)
Gratulerer med vel overstått!
SvarSlettFlott kake! Jeg feiget ut og bestilte kake til begge barnebursdagene hos oss i sommer...
Er vimplene fra Riviera Maison? Kjempelekre!
Klem, Lene